IMG_20230717_130904

Fogpótlás Debrecen

Fogpótlás Debrecen, széles lehetőségek, megfizethető árak. Milyen következményei lehetnek fogaink elvesztésének?
Az életkor előrehaladtával nem kell, hogy törvényszerűen egyre több fogunkat veszítsük el, viszont ha ez bekövetkezett, akkor azokat pótolni szükséges. A nem menthető fog eltávolítása után néhány héttel azonban érdemes elgondolkozni a foghiány pótlásán, mert ha nem tesszük, akkor:
– a hiányzó fog melletti fogak, jellemzően a hátsók elkezdenek bedőlni a hiányzó fog helyére,
– rövid időn belül rágóízületi problémák alakulhanak ki,
– több hiányzó fog esetén fogai között nagyobb rések alakulnak ki, mely esztétikailag kedvezőtlen.

Rendelőnkben több lehetőség is áll az Ön rendelkezésére az elvesztett fogak pótlására.

Rögzített fogpótlások

Fogainknak három alapvető funkciója van: szerepet játszanak a rágásban, a beszédben, valamint külső megjelenésünket is meghatározzák. Már egy fog hiánya is megakadályozza, hogy fogsorunk ezeket a feladatokat tökéletesen ellássa, ezért minden hiányzó fogat pótolni kell. Választható a hagyományos porcelánnal borított fémvázas korona, vagy híd, de készítünk magasabb esztétikai igényeknek megfelelő fémmentes, cirkóniumvázas fogpótlásokat is, melyek megtévesztésig hasonlítanak a természetes fogakhoz.

Kivehető fogpótlások

Nagyobb mértékű foghiány esetén, amikor nincs elegendő fog rögzített fogpótlás készítéséhez, kivehető fogsorral állítjuk helyre a fogazatot. Több őrlőfog hiánya estén a rágóképesség annyira lecsökken, hogy az ételek megrágása lehetetlenné válik, ennek következtében a gyomor, és a bélrendszer fokozottan megterhelődik. A szituációtól függően készített fém-, vagy műanyaglemezes fogsor megszokást követően életminőségbeli javulást eredményez, könnyebbé válik a beszéd, a foghiány következtében beesett, ráncos arcbőr kisimul, a páciens egyenesen megfiatalodik.

Porcelán héj

Ha nem elégedett a metszőfogai alakjával, színével, esetleg torlódott, kifelé, vagy befelé dől, a legkíméletesebb megoldás a héj készítése. Ez egy vékony, porcelánból készülő bevonat, melyet csak a fogak külső felszínére ragasztunk. Nem igényel annyi csiszolást, mint egy teljes korona, mivel részben áttetsző, tökéletesen utánozza a természetes fogak megjelenését. A kerámia különleges tulajdonsága, hogy nem színeződik el, így tartósan meg lehet változatni a fogak színét.

 

További ellátásainkat itt találja!