IMG_20230717_130847

Gyermekfogászat Debrecen (14 éves kor felett)

Gyermekfogászat Debrecen. Magán fogorvosi rendelőnkben a 14 éves kor feletti gyermekeket várjuk szeretettel.
Miért fontos minél hamarabb megismertetni gyermekét a fogorvosi rendelővel és a fogorvossal? A válasz egyszerű, ám annál nagyobb jelentőséggel bír. Amikor Ön szülőként felkeresi fogorvosi Rendelőnket, hozza magával gyermekét is, még akkor is ha egyébként gyermekének nincs semmilyen panasza. Az ilyen látogatások kitűnő lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a fogorvossal és a rendelői környezettel, így amikor valamilyen beavatkozásra lesz szükség gyermekénél, már egy számára ismerős közeg és ismerős orvos fogja fogadni. Így tudni fogja hogy nincs mitől tartania, hiszen látta már hogy itt semmilyen olyan dolog nem történik amitől félnie kellene. Ezáltal még azt is elérjük, hogy nyugodtan fog viselkedni a kezelés ideje alatt, ami szintén fontos a megfelelő ellátás érdekében. A gyermekkorban leküzdött félelem egész életében végig fogja kísérni, így szívesebben vesz részt a szűrővizsgálatokon, kezeléseken, ami az időskori fogatlanság megelőzésének egyetlen útja.
Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy gyermeke egészséges, felnőttkori fogaiért a szülők tehetnek a legtöbbet, mégpedig gyermekkorban. Igaz ez a megfelelő szájápolási “kultúra” kialakítására, illetve a rendszeres fogorvosi szűrővizsgálatokra is.

 

Ne essen abba a hibába, hogy csak akkor keresi fel gyermekével a fogorvost, amikor annak már panasza van. Itt is igaz az, ami az egészség szinte minden területére: sokkal jobb és egyszerűbb megelőzni a problémát, vagy még időben észrevenni annak kialakulását, mint egy komolyabb bajt kezelni.
Rendelőnkben csapatunk tagjai kiválóan felkészültek a gyermekek fogadására is. Nagy türelemmel, hozzáértéssel és empátiával látjuk el gyermekének fogászati problémáját.